om skönhetsrådet i malmöaktuelltböckerStrövtåg i MalmöPlatser / Hus / ParkerStadens detaljerPlaner & TankarArkivBilderKontakta oss!
Malmö Stadion - Foto: Jan Hemmel

Hem > Planer & Tankar

Planer & Tankar

I Malmö pågår en våldsam expansion som alla kan se när vi passerar byggroparna överallt i stan. Här har vi börjat beskriva några av projekten.

 

Gyllenstjärna
Parkeringsplatsen bakom Åhléns mitt i Malmö är en stor och dyster betongyta. När Form Design Center firade 40-årsjubileum i höstas livades tristessen upp av en en röd gångmatta för festgästerna. Den förband Forms baksida med ett nyrenoverat och elegant Palladium, dansens och musikens hus.
Två kulturinstitutioner med ett tomrum emellan.

Läs mer om Gyllenstjärna

 

Limhamns färjeläge
Limhamns färjeläge är ett förslag av arkitekten Lars Asklund som gärna ritar kontorsbyggnaden och höghuset som du ser på planen. Men, säger Asklund, han är öppen för att andra kan ge form och liv åt byggnaderna emellan. Det finns tankar att man där skulle kunna bygga många mindre hus, ritade av olika arkitekter, som på B01, som i kajbebyggelser i Amsterdam. Det tycker Asklund skulle vara stimulerande och roligt.

Läs mer om Limhamn / Färjelägret

Stadion
Vi var många som oroade oss för stadions öde. Vi gillar läktarens svepande kurva, konstruktionenns funktionalistiska enkelhet, parkvägen som fylls av vandrande supporters under trädkronorna. Sten Samuelsson har ritat en vacker byggnad. Den smarta lösningen blev att behålla Samuelssons stadion och bygga ett bredvid.

Läs mer om Stadion


 

På gång i Malmö

planer & tankar
Gyllenstjärna
Limhamn / Färjelägret
Slussplan
Stadion

Gamla begravningsplatsen - Foto: Mimmi Widner