om skönhetsrådet i malmöaktuelltböckerStrövtåg i MalmöPlatser / Hus / ParkerStadens detaljerPlaner & TankarArkivBilderKontakta oss!

Hem > Planer & Tankar > Slussplan

Slussplan - arkitekten berättar

Arkitekt: White
Byggherre: SBC

Byggnaden blir en orienteringspunkt i staden och kan resa sig högre än omgivande hus. Läget i stadskärnans norra kant gör att den samtalar med såväl innerstadens tinnar och torn som med de större byggnaderna i det närliggande stations- och hamnlandskapet. Byggnaden får därför en något högre volym än den omgivande kvartersstaden. Sandsten och trä utgör byggnadens huvudsakliga material vilket ger enhetlig karaktär. Villkoren kring byggnaden skiljer sig starkt åt vilket avspeglas i byggnaden. Fasaderna speglar husets olika sidors förutsättningar med hänsyn till miljö och väderstreck. Sandsten i norr som ger pondus mot platsens tuffaste sida och en lättare fasad med längsgående balkonger mot den nya Slussparken i söder och kanalrummet i väster.

Designförslag slussplan

SLUSSPARKEN

Malmö stad genom Gatukontorets parkavdelning Slussplan i Malmö kan utvecklas till ett nav mellan park/kanalrummen öster och norr om stadskärnan. Slussparken söder om den nya byggnaden blir det som binder samman kanalrummen.

Slussplan, Malmö

 

På gång i Malmö

planer & tankar
Gyllenstjärna
Limhamn / Färjelägret
Slussplan
Stadion

Numera riven byggnad, Slussplan, Malmö

Designförslag slussplan

Opposition slussplan

SLUSSPLAN
Inom skönhetsrådet finns olika uppfattningar om den här planen.
Vi återkommer om detta..!