månadsarkiv: augusti 2023

Vad är det som växer fram i Nyhamnen? Följ med på vandring i Malmös nya kvarter

Vad är det för stadsmiljöer som växer fram i Nyhamnen, i kvarteren bakom Centralstationen?
Skönhetsrådet i Malmö bjuder in till en stadsvandring i denna stadsdel, som även tar sikte på konstnärernas arbetsvillkor i staden. Den startar tisdagen den 19 september klockan 17 från Borrgatan 4, nära stadsbuss 3.

Illustration : Jeanette Gostomski

Under 2023 utforskar Malmö in the making vad stadens rum, arkitektur och kultur betyder för Malmöborna och hur stadens utveckling kan formas gemensamt. Malmö in the making är ett samarbete mellan Malmö stad och Köpenhamn som under året innehar titeln ”Word Capitolium of Architecture”.
Skönhetsrådet i Malmös vandring i Nyhamnen är en av många programpunkter i Malmö stads satsning på debatter, samtalsserier och evenemang. Hela det publika septemberprogrammet släpps den 15 augusti. Du kan läsa mer här. Länk.

Skönhetsrådet i Malmös evenemang är en vandring i och diskussion om en framtida central stadsdel i Malmö – Nyhamnen.
Hur planeras den för att bidra till ett socialt och kulturellt stadsliv grundat på klimat- och miljömässiga förutsättningar och utmaningar? Hur tas områdets särskilda kvaliteter tillvara med dess vattennära och centrala läge, dess historia och befintliga bebyggelse?
Hur ser planeringsprocessen ut, hur involveras dagens och framtida näringsidkare och andra nyttjare?
Redan idag finns flera ateljékollektiv och studios för konstnärer i stadsdelen. Hur tas konstnärernas arbetsvillkor till vara i Malmö?

Stadsvandringen leds av Jeanett Gostomski och Ingrid Sommar från Skönhetsrådet tillsammans med tillsammans med Kristoffer Nilsson, strateg i Malmö stad som arbetar med utvecklingen av Nyhamnen, Olof Martinsson, stadsantikvarie i Malmö och Åsa Maria Bengtsson, konstnär och ordförande i Ateljéföreningen Addo, som håller till på Borrgatan i Nyhamnen.

Samling vid Ateljéhuset Addo, tisdagen den 19 september klockan 17, Borrgatan 4.
Stadsbuss 3 stannar nära. Räkna med två timmar för vandringen som är gratis, ingen föranmälan krävs.